BASIN BİLDİRİSİ

/ / Duyurular, Genel, Haberler

Son dönemde beldemizde siyasi partilere ve adaylara ait seçim afiş, pankart ve bayraklarının sökülmesi ile ilgili olarak açıklama yapma gereği doğmuştur.

Beldemizde özellikle kamusal alanlara ve muhtelif yerlere asılan afiş, bayrak ve pankartlarla ilgili olarak ilimiz emniyet müdürlüğü mensupları tarafından 24/02/2024 Cumartesi günü belediyemiz zabıta servisine gelinmiş, bu malzemelerin 298 sayılı Kanunun 60/4 ve 61. maddelerine istinaden derhal sökülmesi gerektiğinin parti temsilcilerine söylenmesi, sökülmediği taktirde belediye zabıtası ve personelleri tarafından söküleceği, afiş bayrak ve pankartların sadece siyasi parti büroları önüne asılabileceğinin bildirilmesi istenmiştir.

Belediyemize gelen beldemiz siyasi temsilcilerine emniyet personeli tarafından gerekli uyarı ve bildirimler yapılmıştır. Siyasi partiler tarafından 24/02/2024 cumartesi günü parti büroları önünde bulunan bayrak ve afişler hariç diğer yerlerdeki bayraklar sökülmüştür. Özellikle elektrik direklerine yapıştırılan afişler belediyemiz personellerince ayırım gözetmeksizin sökülmüş ve halende sökülmeye devam etmektedir. Bu işlemlerle ilgili olarak her gün emniyet mensuplarınca da tutanaklar tutulmaktadır.

Son olarak 27/02/2024 sayılı Afyonkarahisar Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğünün yazısına istinaden özel mülkiyetlerde asılı olan Ak Parti adayı Yücel Şahin’e ait pankartlarda kaldırtılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur